საქონელი, ღორი, ცხვარი, თევზი, ქათამი, შებოლილ-დამარილებული პროდუქტი - ხორცი ყველას სხვადასხვა სახით უყვარს, თუმცა მომზადებამდე მთავარი მისი სწორად შერჩევაა.
ხორცით ადამიანზე შეიძლება გადავიდეს ისეთი დაავადებები, როგორებიცაა: ბრუცელოზი, ტუბერკულოზი, ციმბირის წყლული, ჯილეხი, ხორცის სისხლსა და ქსოვილებში მყოფი პარაზიტები. შესაბამისად, ხორცის ყიდვისას ამ ნიუანსების გათვალისწინება სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია.
არ შეიძინოთ ხორცი:
საეჭვო ადგილებში რომელსაც ვეტერინარული შემოწმება არ აქვს გავლილი რომელსაც გაფუჭების თუნდაც ერთი ნიშანი მაინც აქვს რომელსაც გალღობა-გაყინვის ნიშნები აქვს რომელიც ზაფხულის ცხელ დღეებში მაცივრის გარეშე ინახება
როგორ ავარჩიოთ გაუყინავი ხორცი? გაუყინავი ხორცი საღია თუ - მისი ზედაპირი მშრალია; ახალი განაჭერი სველია, მაგრამ არა წებვადი; კონსისტენცია დრეკადი და ელასტიურია; ცხიმი არ უნდა ჰქონდეს ყვითელი; სახსრების ზედაპირი თეთრი და მბზინავი უნდა იყოს, მყესები კი ელასტიური და მკვრივი.
როგორ ამოვიცნოთ გაყინული და შემდეგ გამლღვალი ხორცი?ხშირად არაკეთილსინდისიერი გამყიდველები გაფუჭებულ ხორცს ყინავენ და ისე ყიდიან. სამწუხაროდ, გაფუჭებული ხორცის ამოცნობა მხოლოდ გალღობის შემდეგ არის შესაძლებელი - მას შესაძლოა ჰქონდეს მძაფრი, არასასიამოვნო სუნი, რომელიც თერმული დამუშავების დროს კიდევ უფრო ძლიერდება.
გაყინული და შემდეგ გამლღვალი ხორცი არაელასტიური და სველია. თუ ხორცის ქვეშ სითხის მოვარდისფრო გუბურაა, ეს ნიშნავს რომ ის გამლღვალია, რადგან ასეთ ხორცს მუდმივად გასდის წყალი